Calafell i els Jocs del Mediterrani

Quasi 2,5 milions d'euros és el que s'està gastant l'Ajuntament en renovar el camp de futbol de Calafell.

Calia?

 

El futbol mou molta gent a Calafell i funciona com a motor de cohesió social i integració de gent nouvinguda al poble. Els vestidors vells estaven en un estat lamentable i a més havien de fer servir barracons perquè no hi havia prou espai.

 

La Diputació ha posat més de 700.000 € i la resta fins els 2,5 milions l'Ajuntament mitjançant un crèdit més extens i per altres motius amb uns interessos que augmentaran 80.000€ més el cost de l'obra.

 

Els diners de la Diputació provenen de dues subvencions: una directa i exclusiva pels Jocs i una altra (Pla d'acció municipal) de la qual l'Ajuntament pot triar on invertir. Així doncs, la majoria d'aquests diners no s'haurien rebut si no s'hagués invertit en l'ampliació de la capacitat del camp d futbol.

 

Avui dia, el públic que hi va no omple les grades de quasi 300 places excepte en ocasions molt especials. Ampliar-lo a quasi 800 només pels Jocs de la Mediterrània ( que havien de ser el 2017, que de moment ja s'han posposat un any per falta de finançament al 2018 i que no sabem amb seguretat si es faran i si reportaran res al municpi per ser Subseu només de futbol ) no és potser la millor manera d'invertir 1,3 milions d'euros tenint en compte la situació actual de molta gent a Calafell i de moltes altres infrastructures.

 

S'haguessin deixat d'ingressar 700.000 però què costava només renovar i ampliar vestidors? Era absolutament urgent i prioritari invertir 2,5 milions d'euros (o sense la suvbenció de la Diputació 1,8) en tot el camp i no fer-ho només en vestidors i la resta de diners en altres sectors o necessitats?

 

Tants de processos participatius que diu que fa l'equip de govern i per una inversió d'aquestes característiques i que hipoteca altres inversions ni consulta a la ciutadania? Tant presumir que estan redactant un Reglament de participació ciutadana i no són capaços de fer algun tipus de procés participatiu per saber si els calafellencs els sembla bé gastar-se els diners en això o en altres coses?

 

 

 

 

Era absolutament urgent i prioritari invertir 2,5 milions d'euros (o sense la suvbenció de la Diputació 1,8) en tot el camp en lloc de fer-ho només en els vestidors, i destinar la resta de diners a altres sectors o necessitats?